Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
AUTORIUS:
Julija
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
2.5 kilogramo daržovės ((supjaustytas plonais griežinėliais))
4 valgomieji šaukštai druska
1.5 stiklinės acto ( (9 proc.))
3 stiklinės cukrus
8 valgomieji šaukštai aliejaus
1 galva česnakas
3 arbatiniai šaukšteliai paprika (aitrios, maltos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!

Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.
2.
Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
Labiausiai tinka prie mėsos.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Šis receptas tinka ne tik ridikėliams, tinka ir agurkams, ir morkoms, ir aguročiams ir t.t.
    Asmeniškai aš dariau miksą iš ridikėlių, agurkų ir morkų.
    Taigi, kol ridikėliai dar yra jūsų darže – paskubam!

    Jūsų pasirinktas daržoves (supjaustytas plonais griežinėliais) – 2,5kg. sumaišome su 4 v.š. druskos be kaupo ir paliekame 8 val. Po 8 val. išpilame susidariusį skystį.

  2. Marinatą užvirti ir leisti atvėsti. Užpilti marinatu daržoves ir palikti dar 12 val. Sudėti į stiklainius ir išnešti į rūsį. Nei virti, nei troškinti nereikės, gerai stovi visą žiemą dėl savo aitrumo.
    Labiausiai tinka prie mėsos.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Julija
Reklama:

Komentarai (5)


  • Rasa 2022-07-31 18:05

    Labai neaiskus receptas kur ta skysti ar lauk ispylt ar jame vyrt marinata?


  • mama 2015-09-13 12:28

    tai i nupilta skysti det acta, alieju ir cukru?


Daugiau receptų