300 gramų | kalakutiena (file) |
4 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 skiltelė | česnakas ( susmulkintas) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
50 gramų | džiūvėsėliai |
100 mililitrų | aliejaus |
3 vienetai | bulvių |
1 žiupsnelis | prieskoninės žolelės |
3 vienetai | agurkų |
Aštrus kepsnys
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 3
-
Kalakutiena, file,
300 gramų -
Majonezas,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, susmulkintas,
1 skiltelė -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
50 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Bulvės,
3 vienetai -
Prieskoninės žolelės,
1 žiupsnelis -
Agurkai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min., kad aromatai įsigertų į mėsą.
Prieš kepant, filė gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje "Daumantų" rapsų aliejaus (po 2 min. iš abiejų pusių).
Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti po 1-2 šaukštus kiniško padažo ir kepti orkaitėje apie 10 - 15 min. 180 °C temperatūroje.
Garnyrui puikiai tinka "Daumantų" marinuoti agurkai ir šiaudeliais supjaustytas, prieskoniais apibarstytos ir "Daumantų" aliejumi pašlakstytos orkaitėje keptos bulves.
Komentarai (7)
-
Vika
2015-11-26 18:01
Nu jo, idejos sveikai vakarienei ir stai mesos kepsnys su fri ir raug., arba blogiau dar marinuotais agurkais :)))) Lietuviai nesupranta zodzio "sveikas" matyt :)))
-
docentas
2014-12-30 19:18
zas
-
Rūta
2014-11-30 10:17
Vakar išbandžiau taip paruošti kepsnius - šeimyna liko sužavėta! Skanu, sultinga, pikantiška! Šventiniam stalui puikiai tinkantis patiekalas
-
Jurgita
2014-11-27 18:15
Įdomi mintis panaudoti Kinišką padažą su vaisiais ir daržovėm. Niekada nebūčiau sugalvojusi taip užkepti kepsnį
-
Vita
2014-11-27 18:11
Kokios kalėdos be sočios kalakutienos :) Puikus receptas!
-
Eglė
2014-11-27 16:48
Puikus kepsnys (y) Jau išbandyta - gaminsim dar ne kartą