Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais
AUTORIUS:
Laima
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas vištiena
80 gramų alyvuogių (žaliosios)
2 valgomieji šaukštai miltai
2 valgomieji šaukštai citrinų sultys
3 skiltelės česnakas
1.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
Padažui:
1 vienetas rausvieji svogūnai
2 skiltelės česnakas (smulkinti)
250 mililitrų baltas vynas
5 vienetai lauro lapų
1 valgomasis šaukštas citrinos ((sultys))
1 arbatinis šaukštelis cukrus (rudas)
šiek tiek prieskoniai (indiškų prieskonių mišinys)
šiek tiek džiovintas raudonėlis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Vištienos gabaliukus apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir gausiai apvolioti miltuose. Apkepti alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 30 min.
2.
Į įkaitintą keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus, trintą česnaką ir kepinti pora minučių. Supilti vyną ir troškinti dar 1 minutę. Supilti vandenį, berti raudonėlio, rudojo cukraus, sudėti lauro lapus, išspausti šiek tiek citrinų sulčių ir dar šiek tiek pakaitinti.
3.
Keptuvės turinį sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekti su žaliosiomis alyvuogėmis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aštri vištiena su alyvuogėmis ir rausvaisiais svogūnais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai: Padažui:
Gaminimo eiga:
  1. Vištienos gabaliukus apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska, pipirais ir gausiai apvolioti miltuose. Apkepti alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Sudėti į kepimo indą ir kepti įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 30 min.

  2. Į įkaitintą keptuvę pilti alyvuogių aliejaus, sudėti supjaustytus svogūnus, trintą česnaką ir kepinti pora minučių. Supilti vyną ir troškinti dar 1 minutę. Supilti vandenį, berti raudonėlio, rudojo cukraus, sudėti lauro lapus, išspausti šiek tiek citrinų sulčių ir dar šiek tiek pakaitinti.

  3. Keptuvės turinį sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekti su žaliosiomis alyvuogėmis.

Receptą atsiuntė Laima
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų