šiek tiek | acto |
3 litrai | vanduo |
300 gramų | vištienos filė |
0.5 vieneto | grybai (baltieji kiniški, pakeliais) |
0.5 valgomojo šaukšto | baltieji pipirai (Santa Maria сitrinpipirai) |
šiek tiek | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.
Skanaus visiems!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Traški vištiena
- Kalakukas ant iešmelių
- Koteltukai - rutuliukai
- Kijevo kotletai
- Keptos ančiukų kulšelės
- Vištienos kulšelės su bulvėmis
- Vištienos šašlykiukas česnakinio padažo marinate
- Vištienos sparneliai
- Vištiena su paprika po garų
- Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
- Vaisiais įdaryta višta
- Morkų troškinys su vištiena
- Vištienos krūtinėlės japoniškai
- Cezario salotos su marinuotais vištienos kepsneliais ir jogurtiniu padažu
- Traški vištiena
- Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
- Svarainiais įdaryta antis
- Laukinis ryžių plovas
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Paruošimo laikas:
- Actas
-
Vanduo,
3 litrai -
Vištienos filė,
300 gramų -
Grybai, baltieji kiniški, pakeliais,
0.5 vieneto -
Baltieji pipirai, Santa Maria сitrinpipirai,
0.5 valgomojo šaukšto - Cukrus
-
Juodieji pipirai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausia užkaičiame 3 l vandens, kol šis užvirs juostelėmis susipjaustome vištos krūtinėlės filė. Vandeniui užvirus sumetame pjaustytą vištieną ir verdame.
Pusę pakelio baltųjų kiniškų grybų užpiltame verdančiu vandeniu ir palaikome 10-15 min, tuomet supjaustome. Toliau tuos pačius grybus sudedame į puodą ir toliau verdame kartu su vištiena.
Į vištienos sultinį suberiame samtį cukraus, supilame samtį acto, pagal skonį įberiame druskos, suberiame Santa Maria citrinpipirius (jei turite baltuosius pipirus), jų įberiame gerus du valgomus šaukštus.
Kas mėgsta mėgsta gana aštriai – dar įberkite du arbatinius šaukštelius juodųjų pipirų. Patarimas – visuomet ragauti, kad nenurūgštintumėte ir nenuaštrintumėte...
Sriubą paverdame kokias 15 – 20 min. Ir štai Jums kiniškai lietuviška sriuba.
Skanaus visiems!
Komentarai (45)
-
Pagalbos
2016-06-21 02:54
Kiek reikia acto pilti?
-
Koscejus nemirtingasis
2015-11-18 03:23
Ka ten su tais dviem saukstais smulkintis, pilkit tu pipiru ciela stikline, o jei dar truks aitrumo arba rugsteles, galima negesintu kalkiu arba sieros rugsties isipilti :)
-
Egle
2015-09-03 11:23
Turetu buti ryziu actas ir butinai baltieji pipirai kuriu gero arbatinio saukstelio uzteks , kad prakaitas mustu :) as asmeniskai i sia sriuba dar dedu pjaustyto poro ir truputeli sezamo seklu aliejaus
-
jurate
2014-12-29 15:17
kiekviena supjaustyta vistienos gabaleli reikia pavolioti i zkinietiska kukuruzu krakmola ir tada tik deti i verdanti vandeni Actas turetu buti kinietiskas-obuoliu galim ideti pora vistienos sultinio kubeliu Magi ir
astriosios paprikos o taip viskas panasu Sekti cukraus ir obuolinio acto santyki gaunasi labai skani sriubyte
-
Astukas
2014-10-16 16:48
Kai isipilsite jau i lekstes,isidekite siaudeliais pjaustyto agurko,mmm :)
-
To karolina
2014-09-28 19:32
Visuose maximose pilna jų maždaug 17lt. kainuoja
-
karolina
2014-09-13 11:03
kur nusipirkti tu grybu??
-
Vaida
2014-01-20 15:21
Na su tokiais kiekiais pipirų gavosi tik maisto gadinimas. Pipirų tikrai turi būti ne VALGOMIEJI šaukštai, matyt autorius sumaišė.
-
iparado
2013-09-20 10:36
Kas nori sriuba dar labiau "sukininti",kad butu lygiai tokia pati kaip musu kinieciu kavinese, dekite ryziu acta, ant galo dar pridekite gera sauksta krakmolo sumaisyto su vandeniu, ir baigus virti ileiskite zalia kiausini...patiekiant leksteje, ant virsaus uzbarstyti svieziu svogunu laisku...skanaus :)
-
Toma
2013-08-30 16:42
Niam niam.... rytoj gaminsiu, negaliu sulaukt :)