šiek tiek | pastarnokas (susmulkintos šaknys) |
šiek tiek | kiaušiniai |
šiek tiek | pienas |
šiek tiek | sviestas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šv. malti) |
šiek tiek | petražolės (žalios, smulkintos) |
šiek tiek | petražolės (žalios, smulkintos) |
Kepti geriausia storadugniame puode ar gilioj keptuvėje, kad tolygiau pasiskirstytų temperatūra.
Kepimo inde ištirpinamas sviestas. Supilama gauta masė ir įkaitinama maišant. Tada uždengiama ir ant labai mažos ugnies paliekama nemaišant(!) ~20-30 min. (priklausomai nuo kiekio). Iškepus yra kai viduryje skystis jau koaguliavo.
Serviruojama į gilesnes lėkšteles dideliu šaukštu įdedant vientisus omleto gabalus ir užbrščius smulkintų žalių petražolių. SKANAUS!
Dėmesio! Perkaitinus ar kepant maišant omletas bus nepurus ir sausas plaukiojantis savo sultyse.
Arvydo pieniškas sultingas omletas
- Pastarnokas, susmulkintos šaknys
- Kiaušiniai
- Pienas
- Sviestas
- Druska
- Juodieji pipirai, šv. malti
- Petražolės, žalios, smulkintos
- Petražolės, žalios, smulkintos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušiniai lėtai išplakami iki maždaug vientisos masės, tada įpilama pieno tiek tūrio, kiek yra kiaušinių, išmaišoma su prieskoniais.
Kepti geriausia storadugniame puode ar gilioj keptuvėje, kad tolygiau pasiskirstytų temperatūra.
Kepimo inde ištirpinamas sviestas. Supilama gauta masė ir įkaitinama maišant. Tada uždengiama ir ant labai mažos ugnies paliekama nemaišant(!) ~20-30 min. (priklausomai nuo kiekio). Iškepus yra kai viduryje skystis jau koaguliavo.
Serviruojama į gilesnes lėkšteles dideliu šaukštu įdedant vientisus omleto gabalus ir užbrščius smulkintų žalių petražolių. SKANAUS!
Dėmesio! Perkaitinus ar kepant maišant omletas bus nepurus ir sausas plaukiojantis savo sultyse.
Komentarai (6)
-
eggu
2015-04-10 18:50
Neraso kiek ko reikia!!! Bet skanus♡♥♡♥♡
-
Pfff
2015-03-19 17:24
O kur ir kada dedamas pastarnokas???? Kepant, ar po to?
-
Tomas
2010-04-27 21:22
Skaniai gavosi, aciu uz recepta. idomus skonis :-)
-
vijole
2009-10-12 17:43
megstu omleta ir pastarnokus.galima pastarnokus supjiaustyti siaudeliais,pakepinti aliejuje,ideti sauja razinu,poro arba svoguno,atsaldyti ir tinka labai su silke arba zuvimi.pastarnokas puiki ir labai skani darzove tiek zalia,virta ar kepta. ;-)