Arvydo kepti aštunkojukai su burokėlių lapelių salotomis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo aštuonkojo (maži)
1 stiklinė apelsinų sulčių
1 vienetas citrinos (žievelė)
2 valgomieji šaukštai migdolai (skrudinti, smulkinti)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (tamsaus šalto spaudimo)
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (tamsaus šalto spaudimo)
1 valgomasis šaukštas aitriosios paprikos (šviežiai sugrūsti piestoje)
50 mililitrų pankolis (lapai)
500 mililitrų burokėliai (jauni lapai, smulkiai pjaustyti)
šiek tiek druska (jūros)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Įkaitinti iš anksto anglis kepsninėje su grotelėmis ir paruošti 4 bambukų iešmelius.

Sudėti aštuonkojus į puodą su šaltu vandeniu ir įdėti vyno kamštį (sumažina specifinį kvapą). Užvirti ir virti ant mažos ugnies ~ 15-20 minučių kol suminkštės.Tada nukošti ir praskalavus šaltu vandeniu leisti ataušti.
Dubenyje gerai kartu išmaišyti tarkuotą citrinos žievelę,apskrudintus ir susmulkintus migdolus (gali būti pagal pomėgį kedro ar žemės ar kt. riešutai), 2 šaukštai alyvų aliejaus, sugrūsti raudonieji pipirai ir smulkinti pankolio lapai. Sudėti atšalusius aštuonkojus, gerai viską išmaišyti ir palikti 25 minutėms. Kai anglys jau gerai įkaitę, suverti aštuonkojus po lygiai ant išmirkusių bambuko iešmelių ir padėti ant grotelių virš anglių. Kepti kol lengvai paskrus (~5 min kiekvieną pusę)
Tuo metu burokėlių smulkintus lapelius užpilti išspausto apelsino sultimis, 3 šaukštais alyvų aliejaus, įdėti truputį smulkios jūros druskos ir, viską išmaišius išdalinti į keturias lėkštes. Įdėjus po vieną iešminis aštuonkojų į lėkštę porcijas apibarstyti likučiais apvoliojimo mišinio.

Skanaus ir į sveikatą!

Arvydo kepti aštunkojukai su burokėlių lapelių salotomis

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įkaitinti iš anksto anglis kepsninėje su grotelėmis ir paruošti 4 bambukų iešmelius.

Sudėti aštuonkojus į puodą su šaltu vandeniu ir įdėti vyno kamštį (sumažina specifinį kvapą). Užvirti ir virti ant mažos ugnies ~ 15-20 minučių kol suminkštės.Tada nukošti ir praskalavus šaltu vandeniu leisti ataušti.
Dubenyje gerai kartu išmaišyti tarkuotą citrinos žievelę,apskrudintus ir susmulkintus migdolus (gali būti pagal pomėgį kedro ar žemės ar kt. riešutai), 2 šaukštai alyvų aliejaus, sugrūsti raudonieji pipirai ir smulkinti pankolio lapai. Sudėti atšalusius aštuonkojus, gerai viską išmaišyti ir palikti 25 minutėms. Kai anglys jau gerai įkaitę, suverti aštuonkojus po lygiai ant išmirkusių bambuko iešmelių ir padėti ant grotelių virš anglių. Kepti kol lengvai paskrus (~5 min kiekvieną pusę)
Tuo metu burokėlių smulkintus lapelius užpilti išspausto apelsino sultimis, 3 šaukštais alyvų aliejaus, įdėti truputį smulkios jūros druskos ir, viską išmaišius išdalinti į keturias lėkštes. Įdėjus po vieną iešminis aštuonkojų į lėkštę porcijas apibarstyti likučiais apvoliojimo mišinio.

Skanaus ir į sveikatą!

Reklama:

Komentarai (6)


  • megeja 2010-12-03 15:49

    negaminau, bet zinau kad pacirskinti astuonkojai labai skanus todel si recepta butinai issaugosiu ;-)


  • Arvydas Z 2010-09-26 19:42

    NUOSIRDUS ACIU Danila


  • Danila 2010-09-26 11:27

    Nu idomus receptukas. Manau kad reikia buti gurmanu kad pasiruosti toki patiekala.


Daugiau receptų

Kraunama daugiau...