1 stiklinė | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus (šviesus) |
5 vienetai | gvazdikėliai |
1 valgomasis šaukštas | garstyčios (sėklos) |
2 valgomieji šaukštai | kardamonas (ankštelės, grūstos) |
2 vienetai | svogūnai (maži, smulkiai supjaustyti) |
50 gramų | imbieras (tarkuota šaknis) |
2 vienetai | jalapenai (smulkiai pjaustyti) |
1 arbatinis šaukštelis | ciberžolė |
0.5 valgomojo šaukšto | druska |
0.5 stiklinės | anakardžių riešutų (smulkinti) |
2 valgomieji šaukštai | kalendra (lapai) |
0.5 valgomojo šaukšto | citrinų sultys |
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronai su faršu
- Įdaryti makaronų vamzdeliai su pievagrybiais
- Sūrio ir makaronų apkepas
- Įdaryti makaronai
- Penne makaronai su mėsos padažu
- Spageti Carbonara
- Graikiški spagečiai su malta mėsa
- Makaronai su krevetėmis ir vištiena
- Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
- Sotūs pietūs
- Spagečiai su jautienos ir kiaulienos faršo padažu
- Makaronai su gražgarsčių pesto padažu ir vyšniniais pomidorais
- Nuostabioji paelija
- Tagliatelle su krevetėmis
- Makaronų saulytė
- Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
- Pasta su grill baklažanais
- Varškės apkepas su ryžiais
- Ryžių kepsneliai
- Makaronų apkepas su pievagrybiais
Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
- Paruošimo laikas:
-
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
1 stiklinė -
Alyvuogių aliejus, šviesus,
1 valgomasis šaukštas -
Gvazdikėliai,
5 vienetai -
Garstyčios, sėklos,
1 valgomasis šaukštas -
Kardamonas, ankštelės, grūstos,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai, maži, smulkiai supjaustyti,
2 vienetai -
Imbieras, tarkuota šaknis,
50 gramų -
Jalapenai, smulkiai pjaustyti,
2 vienetai -
Ciberžolė,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 valgomojo šaukšto -
Anakardžių riešutai, smulkinti,
0.5 stiklinės -
Kalendra, lapai,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius rėtsamtyje gerai nuplauti šaltame tekančiame vandenyje. Išrinkti lukštus ir pasitaikančius smulkius akmenukus. Sudėti ryžius į puodą ir užpilti dviem puodeliais vandens. Užvirti, uždengti greitai sumažinti iki minimumo ugnį. Virti 5-10 minučių kol grūdai suminkštės ir taps nebeskaidrūs. Virimo trukmė priklauso nuo ryžių kokybės ir kiek ilgai buvo laikomi sandėlyje. Uždengus, nukelti nuo ugnies.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinti aliejų. Įdėti gvazdikėlius, garstyčias ir kardamoną. Pastoviai maišant kaitinti, kol prieskoniai paskleis kvapą. Palaipsniui sudėti svogūnus,čili, imbierą ir druską. Kepinti 5-7 minutes ant mažiau vidutinės ugnies, pamaišant, kol svogūnai taps skaidrūs.
Įdėti turmeric ir riešutus, pakepinti dar 1 minutę. Įmaišyti virtus ryžius, kalendrą ir citrinos sultis. Patiekti karštą.
Skanaus ir į sveikatą!