3 vienetai | agurkų (dideli, išsėklinti) |
1 vienetas | paprika (žalia, išsėklinta) |
5 vienetai | pomidorai (vidutiniai) |
2 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
šiek tiek | krapai (ar petražolės papuošimui) |
1 stiklinė | petražolės (smulkintos) |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
Dar reiks: 0,5-1 puodelis „bloody marry“ sulčių mišinio;
100g aromatingų krotonų (skrebučių)*.
½ nulupto išsėklinto agurko supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius, pasmulkinus sudėti į maisto kombainą.
¼ nuluptos išsėklintos paprikos supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusią sudėti į kombainą.
¼ svogūno supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusį sudėti į kombainą.
1 pomidorą, išspaudus sėklas, supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius sudėti į kombainą.
Į kombainą įpylus alyvų aliejaus, „bloody marry“ ir, įdėjus česnakus, petražoles, druskos ir šv.maltų pipirų, viską gerai sumalti į vienalytę tyrę.
Sriuba patiekiama lėkštėse/puodeliuose, papuošiant krapų/petražolių šakele. Garnyrai ir skrebučiai patiekiami atskiroje lėkštelėje.
*Aromatiniai skrebučiai - galima naudoti pirktinius ar pasidarytus iš pažiedėjusios baltos duonos, pakepinus aromatiniame aliejuje:
2-3 Š alyvų aliejaus
Džiovintos prieskoninės žolės: bazilikas, mairūnas, dašis, medetkų žiedlapiai, mėta, petražolės, šv.malti pipirai.
Apvoliojus kūbeliais pjaustytus džiūvėsėlius aliejaus ir prieskonių padaže, sudėti į kepimo skardą ir kepinti orkaitėje kol gražiai apskrus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta pomidorų sriuba su skrebučiais
- Obuolių sriuba "Svorio netektis"
- Kaimiški šaltibarščiai su silke
- Kiškiena, troškinta su grybais
- Saldi sriuba su razinomis
- Aguonpienis
- Labai skani braškių sriuba
- Žemaitiški šaltibarščiai
- Šalta daržovių sriubytė
- Šalta obuolių sriuba
- Saldi obuolių sriuba
- Šaltibarščiai
- Vaisių sriuba
- Šalta ridikėlių sriuba
- Pieniška sriuba su aguonomis
- Ankstyvieji šaltibarščiai su obuolių sultimis
- Obuolių sulčių sriuba
- Silkinė (nors beveik šilkinė) šaltsriubė
- Šalta bulvių sriuba
- Šalta rūgštynių sriuba
Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Agurkai, dideli, išsėklinti,
3 vienetai -
Paprika, žalia, išsėklinta,
1 vienetas -
Pomidorai, vidutiniai,
5 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas - Krapai, ar petražolės papuošimui
-
Petražolės, smulkintos,
1 stiklinė -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ispaniško stiliaus šaltibarščiai.
Dar reiks: 0,5-1 puodelis „bloody marry“ sulčių mišinio;
100g aromatingų krotonų (skrebučių)*.
½ nulupto išsėklinto agurko supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius, pasmulkinus sudėti į maisto kombainą.
¼ nuluptos išsėklintos paprikos supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusią sudėti į kombainą.
¼ svogūno supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusį sudėti į kombainą.
1 pomidorą, išspaudus sėklas, supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius sudėti į kombainą.
Į kombainą įpylus alyvų aliejaus, „bloody marry“ ir, įdėjus česnakus, petražoles, druskos ir šv.maltų pipirų, viską gerai sumalti į vienalytę tyrę.
Sriuba patiekiama lėkštėse/puodeliuose, papuošiant krapų/petražolių šakele. Garnyrai ir skrebučiai patiekiami atskiroje lėkštelėje.
*Aromatiniai skrebučiai - galima naudoti pirktinius ar pasidarytus iš pažiedėjusios baltos duonos, pakepinus aromatiniame aliejuje:
2-3 Š alyvų aliejaus
Džiovintos prieskoninės žolės: bazilikas, mairūnas, dašis, medetkų žiedlapiai, mėta, petražolės, šv.malti pipirai.
Apvoliojus kūbeliais pjaustytus džiūvėsėlius aliejaus ir prieskonių padaže, sudėti į kepimo skardą ir kepinti orkaitėje kol gražiai apskrus.
Komentarai (7)
-
susidomejes
2014-07-12 12:04
O kur galima nusipirkti alyvu aliejaus? negirdejes apie toki
-
Mieleke
2013-08-07 16:05
O kiek zmoniu uztenka, sios porcijos?
-
irena
2011-05-11 14:40
labaiii skanu ir gaivu tikrai :super:
-
(anonimas)
2010-10-09 20:59
:bomba: skanu :-D
-
Dovile
2010-08-11 15:25
laabbaiiiiiiii skaaaanu ir paprasta %-) :-D :pasiduodu: