Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai agurkų (dideli, išsėklinti)
1 vienetas paprika (žalia, išsėklinta)
5 vienetai pomidorai (vidutiniai)
2 skiltelės česnakas
1 vienetas svogūnai (nedidelis)
šiek tiek krapai (ar petražolės papuošimui)
1 stiklinė petražolės (smulkintos)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Ispaniško stiliaus šaltibarščiai.

Dar reiks: 0,5-1 puodelis „bloody marry“ sulčių mišinio;
100g aromatingų krotonų (skrebučių)*.


½ nulupto išsėklinto agurko supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius, pasmulkinus sudėti į maisto kombainą.
¼ nuluptos išsėklintos paprikos supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusią sudėti į kombainą.
¼ svogūno supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusį sudėti į kombainą.
1 pomidorą, išspaudus sėklas, supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius sudėti į kombainą.

Į kombainą įpylus alyvų aliejaus, „bloody marry“ ir, įdėjus česnakus, petražoles, druskos ir šv.maltų pipirų, viską gerai sumalti į vienalytę tyrę.

Sriuba patiekiama lėkštėse/puodeliuose, papuošiant krapų/petražolių šakele. Garnyrai ir skrebučiai patiekiami atskiroje lėkštelėje.

*Aromatiniai skrebučiai - galima naudoti pirktinius ar pasidarytus iš pažiedėjusios baltos duonos, pakepinus aromatiniame aliejuje:
2-3 Š alyvų aliejaus

Džiovintos prieskoninės žolės: bazilikas, mairūnas, dašis, medetkų žiedlapiai, mėta, petražolės, šv.malti pipirai.

Apvoliojus kūbeliais pjaustytus džiūvėsėlius aliejaus ir prieskonių padaže, sudėti į kepimo skardą ir kepinti orkaitėje kol gražiai apskrus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Arvydo gaspačio – šalta daržovių sriuba

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Ispaniško stiliaus šaltibarščiai.

Dar reiks: 0,5-1 puodelis „bloody marry“ sulčių mišinio;
100g aromatingų krotonų (skrebučių)*.


½ nulupto išsėklinto agurko supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius, pasmulkinus sudėti į maisto kombainą.
¼ nuluptos išsėklintos paprikos supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusią sudėti į kombainą.
¼ svogūno supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusį sudėti į kombainą.
1 pomidorą, išspaudus sėklas, supjaustyti smulkiais kūbeliais garnyrui, likusius sudėti į kombainą.

Į kombainą įpylus alyvų aliejaus, „bloody marry“ ir, įdėjus česnakus, petražoles, druskos ir šv.maltų pipirų, viską gerai sumalti į vienalytę tyrę.

Sriuba patiekiama lėkštėse/puodeliuose, papuošiant krapų/petražolių šakele. Garnyrai ir skrebučiai patiekiami atskiroje lėkštelėje.

*Aromatiniai skrebučiai - galima naudoti pirktinius ar pasidarytus iš pažiedėjusios baltos duonos, pakepinus aromatiniame aliejuje:
2-3 Š alyvų aliejaus

Džiovintos prieskoninės žolės: bazilikas, mairūnas, dašis, medetkų žiedlapiai, mėta, petražolės, šv.malti pipirai.

Apvoliojus kūbeliais pjaustytus džiūvėsėlius aliejaus ir prieskonių padaže, sudėti į kepimo skardą ir kepinti orkaitėje kol gražiai apskrus.

Reklama:

Komentarai (7)


  • susidomejes 2014-07-12 12:04

    O kur galima nusipirkti alyvu aliejaus? negirdejes apie toki


  • Mieleke 2013-08-07 16:05

    O kiek zmoniu uztenka, sios porcijos?


  • irena 2011-05-11 14:40

    labaiii skanu ir gaivu tikrai :super:


  • (anonimas) 2010-10-09 20:59

    :bomba: skanu :-D


  • Dovile 2010-08-11 15:25

    laabbaiiiiiiii skaaaanu ir paprasta %-) :-D :pasiduodu:


Daugiau receptų