
2 kilogramai | bulvių |
1 kilogramas | faršas (jautienos ir kiaulienos ) |
2 galvos | svogūnai |
2 žiupsneliai | druska |
2 vienetai | sūris |
1 vienetas | kiaušiniai |
10 vienetų | alyvuogių (juodosios) |
1 vienetas | morkos |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bulvių pyragėliai su grybais
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
-
Švediški bulviniai blynai
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Troškinys čenachinėse
-
Bulvių kotletai
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Musak
-
Bulvės su grietine ir sūriu
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Blynai su moliūgais
-
Bulvytės su dešrelėmis
-
Švilpikai (šiuškės)
-
Bulvių ir varškės apkepas
-
Pyragas su bulvėmis
-
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
-
Bulvės su sūriu
-
Tarkuotų bulvių apkepas
-
Vėdarai su cukinijomis
Arkliukas "alia Žemaitis"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 7
-
Bulvės,
2 kilogramai -
Faršas, jautienos ir kiaulienos ,
1 kilogramas -
Svogūnai,
2 galvos -
Druska,
2 žiupsneliai -
Sūris,
2 vienetai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Alyvuogės, juodosios,
10 vienetų -
Morkos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves nuskutam, išverdam ir padarom bulvių košę tik su 1/2 jūsų įprasto skysčio (pieno) doze.
Supjaustome svogūnus kubeliais. Svogūnus pakepinam kartu su faršu, druska, pipirais,pagal Jūsų skonį.
Į formą, kurioje kepsite arkliuką, patiesiam kepimo popieriaus. Iš 1/3 visos turimos bulvių košės formuojam arkliuko apačią. Ant viršaus dedam įdarą (faršą su svogūnais). Apdengiam likusia bulvių koše. Suformuojam ausytes, kanopas, uodegą. Akis, šnerves, kanopas padarome iš alyvuogių. Iš morkos padarom balną. Iš sūrio kasytes (išpindami ją) padarom uodegą bei arkliuko kartį. Kiaušinio baltymą suplakam atskirai nuo trynio. Suplaktu tryniu aptepam arkliuko nosytę. Likusią arkliuko dalį aptepam suplaktais baltymais. Pašaunam į įkaitintą orkaitę apie 20 - 30 min. Skanaus.
Komentarai