
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 valgomasis šaukštas | mielės (sausos) |
0.5 stiklinės | pienas |
4 valgomieji šaukštai | cukrus |
100 gramų | sviestas |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
šiek tiek | druska |
Sviestas išlydomas ir sumaišomas su likusiu cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Tešla gerai išmaišoma ir tada pamažu supilami persijoti miltai. Minkoma tešla, kuri neliptų prie rankų. Tačiau nepadauginkite miltų, geriau rankas išsitepkite aliejumi. Kai tešla išminkyta, ją aptepame aliejumi ir paliekame pakilti valandai laiko.
Tešlą paminkome ir formuojame iš gabaliukų bandeles. Jas sudedame į skardą ir dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.
Kai bandelės iškepa, jas vėl aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėlynių bandelė
-
Daniškos bandelės
-
Lazdelės su sūriu
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su spanguolėmis
-
Arbatinės bandelės
-
Minkštos bandelės su dešrelėmis
-
Bandelės su dešrelėmis (su šaldytuve kildinta tešla)
-
Pikantiški pyragėliai
-
Bandelės su cinamonu
-
Bandelės su lašinukų įdaru
-
Greitas užkandis
-
Bandelės su grybų įdaru
-
Bandelės su cinamonu (Kanelbullar)
-
Bandelės su varške
-
Kibinai su kiauliena ir pievagrybiais
-
Aguoninis pyragas
-
Plikytos tešlos pyragėliai su grybų įdaru
-
Naminė balta duona
-
Skandinaviškos bandelės
Arbatinės bandelės

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Mielės, sausos,
1 valgomasis šaukštas -
Pienas,
0.5 stiklinės -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mielės ištirpinamos šiltame piene su šaukšteliu cukraus ir 2 šaukštais miltų. Paliekama pastovėti šiltoje vietoje.
Sviestas išlydomas ir sumaišomas su likusiu cukrumi, druska, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais. Tešla gerai išmaišoma ir tada pamažu supilami persijoti miltai. Minkoma tešla, kuri neliptų prie rankų. Tačiau nepadauginkite miltų, geriau rankas išsitepkite aliejumi. Kai tešla išminkyta, ją aptepame aliejumi ir paliekame pakilti valandai laiko.
Tešlą paminkome ir formuojame iš gabaliukų bandeles. Jas sudedame į skardą ir dar paliekame pakilti.
Aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 minučių.
Kai bandelės iškepa, jas vėl aptepame kiaušinio ir cukraus plakiniu.
Komentarai (3)
-
(anonimas)
2011-09-21 09:53
:super: ;-) :soku2: :bravo: :aiskinu: :geda: [:-) :mmm: