Apverstas ananasinis pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukrus (rudasis)
340 gramų ananasų (konservuoti, nuvarvinti)
šiek tiek vyšnios (kokteilinės)
4 vienetai kiaušiniai
100 mililitrų cukrus (rudasis)
130 mililitrų grietinėlės, 35%
1.5 stiklinės kvietiniai miltai
10 gramų sviestas (kepimo formai tepti)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.

2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.

3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.

4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.

Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.

Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Apverstas ananasinis pyragas

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.

2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.

3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.

4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.

Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.

Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.

Reklama:

Komentarai (7)


  • Margo 2011-07-21 20:26

    O grietinėlė tai yra plakta grietinė, ar ne? :-)


  • inga 2011-02-26 14:07

    Ką vietoje grietinėlės galima naudoti.? Labai skaniai atrodo ;-) :-)


  • Agnė 2011-02-25 19:59

    Vyšnios nėra būtinos, jos daugiau dėl spalvos. (:


  • RM 2011-02-25 16:58

    Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)


  • RM 2011-02-25 16:57

    Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)


Daugiau receptų