6 vienetai | antienos (file) |
2 vienetai | svogūnai (salotiniai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
5 gramai | prieskoniai (Kalėdinio vyno (gvazdikėliai, anyžių žvaigždutės, imbieras)) |
0.5 litro | raudonas vynas |
20 gramų | šokoladas (juodas) |
60 gramų | sviestas (nesūdytas) |
900 gramų | morkos |
Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti uždengus folija.
Susidariusį riebalų nuo antienos file pašalinti.
Į keptuvę sudėti salotinius svogūnus ir kepti ant mažos ugnie. Supilti raudonąjį vyną ir sudėti raudonojo vyno prieskonius. Sudėto šokoladą ir likusį sviestą bei išmaišyti.
Įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Jei padažas per rūgštus įdėti cukraus ar medaus. Antienos file turi būti patiekiama šilta.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Traški vištiena
- Vištienos kotletas su siurprizu
- Kalakutiena su medumi
- Koteltukai - rutuliukai
- Vištienos drebučiai su krienų padažu
- Vištiena su abrikosais
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos keksiukai
- Vištienos apkepas su cukinija
- Laukinis ryžių plovas
- Blauzdelės grilyje
- Keptos antienos blauzdelių tulpės
- Vištiena grietinėlės padaže
- Kepintos vištų širdelės su svogūnais
- Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
- Įdarytos vištienos šlaunelės
- Vištiena su persikais ir kariu
- Marinuoti vištų sparneliai su šonine
- Vištienos pyragas
- Įdarytos bandelės
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antiena, file,
6 vienetai -
Svogūnai, salotiniai,
2 vienetai - Druska
- Pipirai
-
Prieskoniai, Kalėdinio vyno (gvazdikėliai, anyžių žvaigždutės, imbieras),
5 gramai -
Raudonas vynas,
0.5 litro -
Šokoladas, juodas,
20 gramų -
Sviestas, nesūdytas,
60 gramų -
Morkos,
900 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskusti morkas, supjaustyti kubeliais bei sudėti jas į puodą su pasūdytu vandeniu.Užvirti. Virti apie 15 min. ant lėtos ugnies.
Morkas nusausinti, sutrinti ir išmaišyti su 40 g sviesto. Įdėti prieskonių. Nulupti salotinius svogūnus ir juos smulkiai supjaustyti.
Nuo antienos file pašalinti riebalų perteklių bei nervus ir padaryti plonas linijas (skerinius pjūvius) ant antienos file odos. Įdėti antienos file į šaltą keptuvę ir ant karštos ugnies kaitinti, periodiškai pavartant. Antienos filė turi būti auksinės, bet ne rudos spalvos. Antienos filė padėti į skardą odos pue į viršų.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Kepti antieną 7 minutes.
Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti uždengus folija.
Susidariusį riebalų nuo antienos file pašalinti.
Į keptuvę sudėti salotinius svogūnus ir kepti ant mažos ugnie. Supilti raudonąjį vyną ir sudėti raudonojo vyno prieskonius. Sudėto šokoladą ir likusį sviestą bei išmaišyti.
Įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Jei padažas per rūgštus įdėti cukraus ar medaus. Antienos file turi būti patiekiama šilta.