šiek tiek | druska |
60 gramų | vištų kepenėlės |
100 gramų | sviestas |
30 gramų | kvietiniai miltai |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | muskatas |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
1 vienetas | veršiena (galva) |
6 vienetai | pievagrybiai |
1 stiklinė | vynas (raudonas) |
1 vienetas | citrinos |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | petražolės |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | morkos |
šiek tiek | paprika |
šiek tiek | dešra |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
120 gramų | kiauliena (kumpis) |
4 litrai | vanduo |
Į prikaistuvą įdedama 50 g sviesto, pakepinamas sukapotas svogūnas, sudedami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir troškinama, apibarsčius miltais, atskiedus trupučiu sultinio. Įpilama pusė vyno, įdedama į tą padažą supjaustyta mėsa ir plonai supjaustytas kumpio gabalėlis. Uždengus troškinama pusę valandos.
Į atskirą puodą įdedama 50 g sviesto, ištirpinama, pridedama plonai supjaustytu kepenėlių, morkos, svogūnų ir spirginama, kol gražiai pagels. Tada įpilamas sultinys ir verdama apie valandą, kad atsirastų specifinis kepenėlių skonis. Po to pridedama sutrinto česnako ir prieskonių, nukošiama į švarų indą, pridedama pro sietelį sutrinti dešros galabaliukai.
Į sriubą supilamas paruoštas padažas, įpilamas likęs vynas ir pasūdoma pagal skonį. Sriuba gerai pakaitinama, bet neužverdama. Porcijos pakanka aštuoniems asmenims.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Linos sriuba
- Daržovių sriuba su mėsos kukuliais
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Olandiška salierų sriuba
- Daržovių sriuba su šonine
- Tiršta daržovių sriuba
- Daržovių sriuba su pupelėmis
- Raugintų kopūstų sultinys
- Paprasta kopūstų sriuba
- Paprasta makaronų sriuba "Jaunystė"
- Dilgėlių sriuba
- Aštri pomidorų sriuba
- Koldūnų sriuba
- Rūgštynių sriuba su kalmarais
- Maljorkietiška kopūstų sriuba
- Pupų sriuba
- Voveraičių sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Rugštynių sriuba su vištienos sparneliais
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
Angliška sriuba iš veršio galvos
- Paruošimo laikas:
- Druska
-
Vištų kepenėlės,
60 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
30 gramų - Mairūnas
- Muskatas
- Pipirai, juodieji
-
Veršiena, galva,
1 vienetas -
Pievagrybiai,
6 vienetai -
Vynas, raudonas,
1 stiklinė -
Citrinos,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas - Paprika
- Dešra
-
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Kiauliena, kumpis,
120 gramų -
Vanduo,
4 litrai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš išvalytos ir išmirkytos veršio galvos, saliero, petražolės, morkos, druskos, citrinos sulčių ir vandens verdamas sultinys (galima įdėti papildomai kaulų su mėsa). Kai mėsa suminkštėja, nuimama nuo kaulų, sudedama ant lentos, išlyginama ir po to supjaustoma smulkiais keturkampiais gabalėliais.
Į prikaistuvą įdedama 50 g sviesto, pakepinamas sukapotas svogūnas, sudedami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir troškinama, apibarsčius miltais, atskiedus trupučiu sultinio. Įpilama pusė vyno, įdedama į tą padažą supjaustyta mėsa ir plonai supjaustytas kumpio gabalėlis. Uždengus troškinama pusę valandos.
Į atskirą puodą įdedama 50 g sviesto, ištirpinama, pridedama plonai supjaustytu kepenėlių, morkos, svogūnų ir spirginama, kol gražiai pagels. Tada įpilamas sultinys ir verdama apie valandą, kad atsirastų specifinis kepenėlių skonis. Po to pridedama sutrinto česnako ir prieskonių, nukošiama į švarų indą, pridedama pro sietelį sutrinti dešros galabaliukai.
Į sriubą supilamas paruoštas padažas, įpilamas likęs vynas ir pasūdoma pagal skonį. Sriuba gerai pakaitinama, bet neužverdama. Porcijos pakanka aštuoniems asmenims.
Komentarai (11)
-
kristina
2010-08-26 17:35
nesamone, kas cia per durnius toki recepta idejo:D ANONIMAS as uk taip pat 10 metu ir ne karta negirdejus apie tokia sriuba:)
-
Adrijana;)
2010-08-24 19:00
Sunku... :-p
-
(anonimas)
2010-01-03 01:41
kur anglijoje gauti versienos? o juo labiau versio galvos? anglijoje 10 metu , bet tokios sriubos negirdejau.anglui parodyk kiaules ausi rukyta jie galvos ,kad siulantysys nepilno proto...,o cia visa versio galva...
-
(anonimas)
2010-01-03 01:41
kur anglijoje gauti versienos? o juo labiau versio galvos? anglijoje 10 metu , bet tokios sriubos negirdejau.anglui parodyk kiaules ausi rukyta jie galvos ,kad siulantysys nepilno proto...,o cia visa versio galva...
-
bea
2009-05-27 13:11
panashu i '' sriuba ish kirvio'' :-D
-
ignas
2009-03-25 23:49
:bloga: tik anglai tokiu patekalu gali primastyti :-D
-
Buu
2009-02-27 17:07
:-p :-p :-p :-p Siaubas, gyvūnėlio galva.