Angliška sriuba iš veršio galvos
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
šiek tiek druska
60 gramų vištų kepenėlės
100 gramų sviestas
30 gramų kvietiniai miltai
šiek tiek mairūnas
šiek tiek muskatas
šiek tiek pipirai (juodieji)
1 vienetas veršiena (galva)
6 vienetai pievagrybiai
1 stiklinė vynas (raudonas)
1 vienetas citrinos
1 vienetas salierai
1 vienetas petražolės
2 vienetai svogūnai
1 vienetas morkos
šiek tiek paprika
šiek tiek dešra
1 vienetas česnakas (skiltelė)
120 gramų kiauliena (kumpis)
4 litrai vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Iš išvalytos ir išmirkytos veršio galvos, saliero, petražolės, morkos, druskos, citrinos sulčių ir vandens verdamas sultinys (galima įdėti papildomai kaulų su mėsa). Kai mėsa suminkštėja, nuimama nuo kaulų, sudedama ant lentos, išlyginama ir po to supjaustoma smulkiais keturkampiais gabalėliais.
Į prikaistuvą įdedama 50 g sviesto, pakepinamas sukapotas svogūnas, sudedami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir troškinama, apibarsčius miltais, atskiedus trupučiu sultinio. Įpilama pusė vyno, įdedama į tą padažą supjaustyta mėsa ir plonai supjaustytas kumpio gabalėlis. Uždengus troškinama pusę valandos.
Į atskirą puodą įdedama 50 g sviesto, ištirpinama, pridedama plonai supjaustytu kepenėlių, morkos, svogūnų ir spirginama, kol gražiai pagels. Tada įpilamas sultinys ir verdama apie valandą, kad atsirastų specifinis kepenėlių skonis. Po to pridedama sutrinto česnako ir prieskonių, nukošiama į švarų indą, pridedama pro sietelį sutrinti dešros galabaliukai.
Į sriubą supilamas paruoštas padažas, įpilamas likęs vynas ir pasūdoma pagal skonį. Sriuba gerai pakaitinama, bet neužverdama. Porcijos pakanka aštuoniems asmenims.

Populiariausi receptai šią savaitę

Angliška sriuba iš veršio galvos

Komentarai: 11
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Iš išvalytos ir išmirkytos veršio galvos, saliero, petražolės, morkos, druskos, citrinos sulčių ir vandens verdamas sultinys (galima įdėti papildomai kaulų su mėsa). Kai mėsa suminkštėja, nuimama nuo kaulų, sudedama ant lentos, išlyginama ir po to supjaustoma smulkiais keturkampiais gabalėliais.
Į prikaistuvą įdedama 50 g sviesto, pakepinamas sukapotas svogūnas, sudedami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir troškinama, apibarsčius miltais, atskiedus trupučiu sultinio. Įpilama pusė vyno, įdedama į tą padažą supjaustyta mėsa ir plonai supjaustytas kumpio gabalėlis. Uždengus troškinama pusę valandos.
Į atskirą puodą įdedama 50 g sviesto, ištirpinama, pridedama plonai supjaustytu kepenėlių, morkos, svogūnų ir spirginama, kol gražiai pagels. Tada įpilamas sultinys ir verdama apie valandą, kad atsirastų specifinis kepenėlių skonis. Po to pridedama sutrinto česnako ir prieskonių, nukošiama į švarų indą, pridedama pro sietelį sutrinti dešros galabaliukai.
Į sriubą supilamas paruoštas padažas, įpilamas likęs vynas ir pasūdoma pagal skonį. Sriuba gerai pakaitinama, bet neužverdama. Porcijos pakanka aštuoniems asmenims.

Reklama:

Komentarai (11)


  • kristina 2010-08-26 17:35

    nesamone, kas cia per durnius toki recepta idejo:D ANONIMAS as uk taip pat 10 metu ir ne karta negirdejus apie tokia sriuba:)


  • Adrijana;) 2010-08-24 19:00

    Sunku... :-p


  • (anonimas) 2010-01-03 01:41

    kur anglijoje gauti versienos? o juo labiau versio galvos? anglijoje 10 metu , bet tokios sriubos negirdejau.anglui parodyk kiaules ausi rukyta jie galvos ,kad siulantysys nepilno proto...,o cia visa versio galva...


  • (anonimas) 2010-01-03 01:41

    kur anglijoje gauti versienos? o juo labiau versio galvos? anglijoje 10 metu , bet tokios sriubos negirdejau.anglui parodyk kiaules ausi rukyta jie galvos ,kad siulantysys nepilno proto...,o cia visa versio galva...


  • bea 2009-05-27 13:11

    panashu i '' sriuba ish kirvio'' :-D


  • ignas 2009-03-25 23:49

    :bloga: tik anglai tokiu patekalu gali primastyti :-D


  • Buu 2009-02-27 17:07

    :-p :-p :-p :-p Siaubas, gyvūnėlio galva.


Daugiau receptų