
1.5 stiklinės | miltai |
0.333333 stiklinės | rudasis cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
0.333333 stiklinės | cukrus |
0.75 stiklinės | šokoladas (smulkinto) |
110 gramų | margarinas (kambario temperatūros) |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos |
0.25 arbatinio šaukštelio | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo soda |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žiedeliai
-
Krekeriai
-
Susuktukai su moliūgu
-
Kalėdiniai sausainiai
-
Sausainiai su krakmolu
-
Baltijos pyragėliai
-
Migdoliniai sausainiai
-
Sausainiai "Sveikuoliukai"
-
Avižiniai sausainiai
-
Paprasti lietuviški sausainiai
-
Grybukai
-
Graikinių riešutų sausainiai
-
Sausainiai "Smėlio juostos"
-
Saldžios juostelės
-
Meduolis su razinomis
-
Apelsininiai sausainiukai
-
Žiemiški šokoladiniai meduoliai
-
Mini sausainėliai
-
Imbieriniai elniukai
-
Trys muškietininkai - sausainiukai
Amerikietiški sausainiai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
1.5 stiklinės -
Rudasis cukrus,
1/3 stiklinės -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
1/3 stiklinės -
Šokoladas, smulkinto,
3/4 stiklinės -
Margarinas, kambario temperatūros,
110 gramų -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1/4 arbatinio šaukštelio -
Kepimo soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Viename inde sumaišykite miltus, kepimo sodą ir druską.
Kitame inde margariną sumaišykite baltu ir ruduoju cukrumis mikseriu (plakite apie 3-4 min), kol gausite vientisą kreminę masę. Po to įšmuškite kiaušinį ir įpilkite vanilės esencijos, išplakite elektriniu plakikliu.
Miltus įmaišykite į margarino masę, kol gausite vientisą tešlą. Į tešlą šaukštu įmaišykite šokolado gabalėlius, pasilikite gerą saują uždėti ant sausainių viršaus.
Ant kepimo skardos patieskite kepimo popieriaus. Iš tešlos formuokite golfo dydžio ~16 kamuoliukų, dėkite kamuoliukus ant skardos maždaug mažojo pirštelio atstumu vienas nuo kito (jei kamuoliukai bus per arti, sausainiai susilies bekepant). Sausainius šiek tiek priplokite, ant kiekvieno sausainio uždėkite po šiek tiek šokolado gabalėlių.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 11 min (galite kepti ir pora min trumpiau, jei norite dar minkštesnių sausainių tik nekepkite ilgiau nei 11 min, nes sausainiai sukietės). Iškepti sausainiai turi būti labai purūs, minkšti (tikrai ne kieti!), o krašteliai šiek tiek parudę.
Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti, po to išimkite iš skardos. Atvėsę sausainiai sustandės. Skanaus
Komentarai (2)
-
Aurelija
2018-12-16 15:20
Labai skanūs sausainiai.Pasiūličiau visiems kepti šituos sausainius