Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Albinos duona
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 vienetas | duona (balta, riekė) |
40 gramų | mielės |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
3 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 stiklinė | vanduo |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | kmynai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sveikuolių duona
- Duoninis biskvitas
- Šventinė spelta miltų ir cinamono duona
- Česnakinė duona
- Juoda ruginė duona
- Balta duona su čiobreliais
- Bulvių duona
- Balta duona su riešutais ir razinomis (su raugu)
- Duonos keksas
- Ciabatta (itališka duona)
- Grūdėtoji duona
- Aguoninis pyragas
- Šventinė spalvota mielinė pynė
- Medaus duona
- naminė duonelė
- Sodininkų duona
- Duona su svogūnais ir sūriu
- Duona be glitimo
- Duona su žalumynais
- Pikantiška duona
Albinos duona
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Duona, balta, riekė,
1 vienetas -
Mielės,
40 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanduo,
1 stiklinė -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Kmynai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Duonos riekę be plutos išmirkiname vandenyje per naktį.
Mieles ištirpiname su cukrumi ir šiltu vandeniu. Tada sumaišome su mirkyta duona, miltais, druska, kmynais ir minkome. Paliekame šiltoje vietoje kilti, kas pusvalandį paminkant.
Duonai pakilus, ją perkeliame į kepimo skardą, aptepame aliejumi ir dar paliekame pastovėti.
Kepkite 250C laipsnių temperatūroje 10 minučių, tada ugnį sumažinkite iki 150C laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.
Iškepusią duoną aptepame saldintu vandeniu ir paliekame atvėsti.
Reklama:
Komentarai (3)
-
olga
2011-08-08 10:41
ok,pabandysim iskept
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...