Alaus blynai su medumi ir šonine
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai kiaušiniai
500 mililitrų kefyras
300 gramų miltai
2 valgomieji šaukštai cukrus
300 mililitrų alaus (šviesus)
100 gramų kiaulienos šoninė (šaltai rūkyta)
šiek tiek medus (skystas)
šiek tiek obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Plonas šoninės juosteles aptepti medumi (aš tiesiog sumaišiau smulkesnius šoninės gabaliukus su medumi ir sudėjau kepti), sudėti ant kepimo popieriumi iškeptos skardos ir kepti 5 minutes orkaitėje, kol paruduos ir taps traškios.
2.
Tešlos paruošimas. Į dubenį įmušti kiaušinius ir išplakti. Pilti kefyrą, alų, berti cukrų, miltus ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Į įkaitintą keptuvę pilti šlakelį aliejaus ir kepti blynus. Patiekti su šonine ir aplieti medumi.

Blynai yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje. Juos mėgo tiek bajorai, tiek paprasti valstiečiai. Tačiau rūkyta šoninė, medus buvo laikomi prabangos produktai, kurie buvo paklausūs bajoriškoje virtuvėje.


Šaltinis: "Rimi" reklaminė skrajutė su receptu

Populiariausi receptai šią savaitę

Alaus blynai su medumi ir šonine

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Plonas šoninės juosteles aptepti medumi (aš tiesiog sumaišiau smulkesnius šoninės gabaliukus su medumi ir sudėjau kepti), sudėti ant kepimo popieriumi iškeptos skardos ir kepti 5 minutes orkaitėje, kol paruduos ir taps traškios.

  2. Tešlos paruošimas. Į dubenį įmušti kiaušinius ir išplakti. Pilti kefyrą, alų, berti cukrų, miltus ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Į įkaitintą keptuvę pilti šlakelį aliejaus ir kepti blynus. Patiekti su šonine ir aplieti medumi.

    Blynai yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje. Juos mėgo tiek bajorai, tiek paprasti valstiečiai. Tačiau rūkyta šoninė, medus buvo laikomi prabangos produktai, kurie buvo paklausūs bajoriškoje virtuvėje.


    Šaltinis: "Rimi" reklaminė skrajutė su receptu

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų