
200 gramų | kvietiniai miltai |
50 gramų | sviestas |
šiek tiek | druska |
5 valgomieji šaukštai | vanduo (šiltas) |
200 g permaltų aguonų,
50 g sviesto,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
50 g razinų,
50 g sviesto (aptepti).
Į didesnį indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir įpilti 5 šaukštus šilto vandens. Sviestą ištirpinti, taip pat supilti į duobutę. Tešlą maišyti užverčiant miltus iš kraštų į vidurį. Gerai suminkyti tešlą, suformuoti rutulį, aptepti tirpintu sviestu, suvynioti į foliją ir laikyti 0,5 val. šiltai.
Įdarui sumaltas aguonas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, įpilti tirpinto sviesto, kad masė būtų lengvai tepama. Tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto drobinio rankšluosčio, paviršių aptepti tirpintu sviestu. Tešlos lakštą ištempti rankomis, kad tešla būtų kuo plonesnė. Tešlą aptepti aguonų mase, sudėti išmirkytas ir nusausintas razinas. Vyniotinio kraštus, pirmiausia ilgesnius, po to trumpesnius, užlenkti. Rankšluosčiu suvynioti vyniotinį, dėti į riebalais išteptą formą, aptepti sviestu viršų, kepti 200°C temperatūroje apie 45 min. Iškeptą pabarstyti miltiniu cukrumi.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės "Extazy"
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Švelnus pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Medaus ir bananų pyragas
-
Aguonų keksas
-
Obuolių pyragas
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
-
Pavlova
-
Vaisių tortas
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Keksiukai
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Klasikinis pyragas "Tosca"
-
Trupiniuotis
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Meduolis
-
Everestas
Aguonų vyniotinis

- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Sviestas,
50 gramų - Druska
-
Vanduo, šiltas,
5 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui dar reikės:
200 g permaltų aguonų,
50 g sviesto,
125 g cukraus,
0,5 šaukštelio cinamono,
50 g razinų,
50 g sviesto (aptepti).
Į didesnį indą suberti miltus, viduryje padaryti duobutę ir įpilti 5 šaukštus šilto vandens. Sviestą ištirpinti, taip pat supilti į duobutę. Tešlą maišyti užverčiant miltus iš kraštų į vidurį. Gerai suminkyti tešlą, suformuoti rutulį, aptepti tirpintu sviestu, suvynioti į foliją ir laikyti 0,5 val. šiltai.
Įdarui sumaltas aguonas sumaišyti su cukrumi, cinamonu, įpilti tirpinto sviesto, kad masė būtų lengvai tepama. Tešlą labai plonai iškočioti ant miltais pabarstyto drobinio rankšluosčio, paviršių aptepti tirpintu sviestu. Tešlos lakštą ištempti rankomis, kad tešla būtų kuo plonesnė. Tešlą aptepti aguonų mase, sudėti išmirkytas ir nusausintas razinas. Vyniotinio kraštus, pirmiausia ilgesnius, po to trumpesnius, užlenkti. Rankšluosčiu suvynioti vyniotinį, dėti į riebalais išteptą formą, aptepti sviestu viršų, kepti 200°C temperatūroje apie 45 min. Iškeptą pabarstyti miltiniu cukrumi.
Komentarai (29)
-
mes
2009-12-18 17:46
le :myliu: :parselis: :taip:
-
mes
2009-12-18 17:45
ar norite sužinoti kas aš toks ?????????????????????????????????????? :-*
-
mes
2009-12-18 17:43
ingrentai:
obuoliai rūgštūs750gramų [:-) [:-)
kvietiniai miltai ir taip toliau :fuu: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: [:-) :geda: :geda: :bloga: %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) %-) :super: :parselis:
-
Leja
2009-12-16 09:37
... tikrai, ar mielių nereikia? Gausis kietas kaip padas...
-
Leja
2009-12-16 09:36
... noriu išbandyti, tačiau suabejojau, nes nenurodyta, ar reikia mielių, ar kepimo miltelių? Jei be jų, tada gausis koks- kietas. Gal čia klaida įsivėlė ir pamiršta nurodyti mieles?
-
brokoli
2009-11-11 18:56
nu man tai aiskiai parasyta,ant miltais pabarstyto drobinio ranksluoscio plonai iskocioti nu ir aisku kad ant iskociotos teslos uztepti tirpinto sviesto.ass kaska netaip perskaitei ;-) [:-)
-
ass
2009-11-04 20:54
nu man nedasyla nejaugi reikia ranksluosti sviestu aptepti? :-)
-
jolita
2009-09-25 18:37
pats skaniausias koki darius pyraga,si receptuka seniai zinojau,bet ziauriai skanus :super:
-
siga
2009-09-03 17:17
labai skanu tikras gardumelis :jee: :super: :parselis: :jee: :-* :taip:
-
aldas
2009-09-01 21:19
nesamone jeigu kepsite turetu gautis sausainis bet ne piragas.Tokie viniotiniai kepami mieline tesla.Nuotrauka grazi.