1 stiklinė | cukrus (putai) |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
4 valgomieji šaukštai | krakmolas (bulvių) |
4 vienetai | kiaušiniai (baltymai, putai) |
200 gramų | margarinas |
1 valgomasis šaukštas | kepimo milteliai |
šiek tiek | migdolai (esencija) |
300 gramų | aguonų (masei) |
1 vienetas | kiaušiniai (baltymai, putai) |
1 valgomasis šaukštas | džemas (bruknių, masei) |
1 sauja | vaisiai (džiovinti, masei) |
6 valgomieji šaukštai | cukrus (putai) |
4 vienetai | kiaušiniai (baltymai, putai) |
6 valgomieji šaukštai | cukrus (putai) |
Aguonų masei: vaisius pamirkome, aguonas nuplikiname ir viską sumaišome. Palaukiame, kol ištirps cukrus, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Margaritos varškės apkepas
- Obuolių pyragas be tešlos
- Purus aviečių vyniotinis
- Pyragas "Karpatai"
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Pyragas su kopūstais
- Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
- Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
- Varškės pyragas su slyvomis
- Obuolių pyragas su džemu
- Obuolių tarta
- Bulka "Pynutė"
- Varškės plokštainis
- Spalvotas varškės pyragas
- Saldus pyragas
- Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
- Šokoladinis obuolių pyragas
- Kondensuoto pieno keksas
- Meduolis
- Varškės ir moliūgų apkepas
Aguonų pyragas su puta
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, putai,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Krakmolas, bulvių,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai, putai,
4 vienetai -
Margarinas,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 valgomasis šaukštas - Migdolai, esencija
-
Aguonos, masei,
300 gramų -
Kiaušiniai, baltymai, putai,
1 vienetas -
Džemas, bruknių, masei,
1 valgomasis šaukštas -
Vaisiai, džiovinti, masei,
1 sauja -
Cukrus, putai,
6 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai, putai,
4 vienetai -
Cukrus, putai,
6 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Margariną ištriname su cukrumi ir tryniais, suberiame miltus, kepimo miltelius, migdolų esenciją. Baltymus išplakame ir sumaišome su tešla. Dedame į skardą, ant viršaus dedame aguonų masę. Kepame orkaitėje (180 laipsnių) apie 40 min. Tada uždedame išplaktus iki putų kiaušinių baltymus ir dar kepame apie 10 min.
Aguonų masei: vaisius pamirkome, aguonas nuplikiname ir viską sumaišome. Palaukiame, kol ištirps cukrus, įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.
Komentarai (30)
-
TERA
2014-11-05 14:11
Kazkoks miksinis receptas. Vienu zodziu - be komentaru....
-
Rasa
2014-03-09 22:36
Kazkoks keistas receptas,tris kartus kartojasi "cukrus putai",kelis kartus "kiausiniai putai".Gal kepeja per daug romo pridejo kepdama pyraga.Nelabai atsimena ka kiek kartu raso.
-
gelyte
2013-10-10 20:14
o kurparasyta kiek dedasi miltu?
-
(anonimas)
2011-01-20 16:35
labai labai skanu patariu pabandyt :super: :super: :super: :super:
-
Elona
2011-01-04 19:27
visos klausia kur det krkmola,i aguonas kad neissibarstytu sutvirtinimui. :super:
-
rrrrrr
2010-12-13 07:07
Taigi tešlon, prie jos juk parašytas, vadinasi, ten ir dedam :-)
-
Dija
2010-12-12 22:29
Viskas aišku, tik kur dėti krakmolą %-(
-
Ineta
2010-12-03 14:17
:super: labai skanu
-
agne
2010-08-25 09:55
tikrai, kur dedasi krakmolas????
-
daiva
2010-05-19 12:24
ar butina deti tiek cukraus aguonu masei?