1 stiklinė | pienas |
1 stiklinė | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
1 vienetas | vanilė (ankštis) |
šiek tiek | aguonų |
100 gramų | sausainiai (lietuviški (arba kūčiukai)) |
2 valgomieji šaukštai | medus |
1 vienetas | pipirai (čili) |
1 vienetas | čiobreliai (šakelė, šviežia) |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
5 valgomieji šaukštai | spanguolės |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaisiai šokolade
- Želė tortas
- Varškės desertas
- Gaivus tortas
- Sloksniuotas braškių desertas
- Vyno želės ir grietinėlės desertas
- Bananų salotos su abrikosais
- Želė drebučiai apelsine
- Mango pudingas
- Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
- Želiniai kiaušinukai
- Uogų jogurtas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Tiramisu gaminimas
- Desertas "Snieguolė"
- Desertinis vasaros tortukas su Filadelfijos sūriu
- Tortas "Mozaika"
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Pieniniai ledai
- Varškės kremas su vaisiais
Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Pienas,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
1 stiklinė -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilė, ankštis,
1 vienetas - Aguonos
-
Sausainiai, lietuviški (arba kūčiukai),
100 gramų -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Pipirai, čili,
1 vienetas -
Čiobreliai, šakelė, šviežia,
1 vienetas -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Spanguolės,
5 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aguonų pieno drebučiai. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, įdėti želatinq ir lengvai maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol želatina ištirps. Suberti cukrų, aguonas, įmesti vanilės ankštį ir viską gerai išmaišyti. Išimti vanilės ankštį, supilstyti gautą masę į formeles, ant viršaus užberti po šaukštelį aguonų ir palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad gerai sustingtų.
Sausainių trupiniai. Į įkaitintą keptuvę suberti cukrų ir leisti jam išsilyditi. Tada dėti sviesto ir gerai išmaišyti. Sausainius sulaužyti mažesniais gabalėliais ir suberti į karamelę. Gerai permaišyti, kad sausainiai gražiai pasidengtų karamele. Viską sudėti į atskirą indą arba ant sviestinio popieriaus ir palikti kad atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki trupinių.
Padažas. Smulkiai supjaustyti čili pipirą ir pakepinti jį įkaitintoje keptuvėje. Įdėti medų, nuolat maišant pakaitinti ir sudėti spanguoles. Nuolat maišyti, kad padažas nepridegtų. Dar šiek tiek pakaitinti, išjungti ugnį ir palikti atvėsti. Į lėkštę išversti sustingusius aguonų pieno drebučius, užbarstyti karamelizuotų sausainių trupinių, uždėti šaukštą padažo ir papuošti šviežiu čiobreliu.
Skanaus!
Komentarai (1)
-
Agne
2015-03-16 12:30
Kur butu galima nusipirk tokius indelius?