Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 stiklinė pienas
1 stiklinė grietinėlės, 35%
2 valgomieji šaukštai želatina
1 vienetas vanilė (ankštis)
šiek tiek aguonų
100 gramų sausainiai (lietuviški (arba kūčiukai))
2 valgomieji šaukštai medus
1 vienetas pipirai (čili)
1 vienetas čiobreliai (šakelė, šviežia)
2 valgomieji šaukštai cukrus
5 valgomieji šaukštai spanguolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aguonų pieno drebučiai. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, įdėti želatinq ir lengvai maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol želatina ištirps. Suberti cukrų, aguonas, įmesti vanilės ankštį ir viską gerai išmaišyti. Išimti vanilės ankštį, supilstyti gautą masę į formeles, ant viršaus užberti po šaukštelį aguonų ir palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad gerai sustingtų.
2.
Sausainių trupiniai. Į įkaitintą keptuvę suberti cukrų ir leisti jam išsilyditi. Tada dėti sviesto ir gerai išmaišyti. Sausainius sulaužyti mažesniais gabalėliais ir suberti į karamelę. Gerai permaišyti, kad sausainiai gražiai pasidengtų karamele. Viską sudėti į atskirą indą arba ant sviestinio popieriaus ir palikti kad atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki trupinių.
3.
Padažas. Smulkiai supjaustyti čili pipirą ir pakepinti jį įkaitintoje keptuvėje. Įdėti medų, nuolat maišant pakaitinti ir sudėti spanguoles. Nuolat maišyti, kad padažas nepridegtų. Dar šiek tiek pakaitinti, išjungti ugnį ir palikti atvėsti. Į lėkštę išversti sustingusius aguonų pieno drebučius, užbarstyti karamelizuotų sausainių trupinių, uždėti šaukštą padažo ir papuošti šviežiu čiobreliu.


Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Aguonų pieno drebučiai. Į puodą supilti pieną, grietinėlę, įdėti želatinq ir lengvai maišant kaitinti ant vidutinės ugnies kol želatina ištirps. Suberti cukrų, aguonas, įmesti vanilės ankštį ir viską gerai išmaišyti. Išimti vanilės ankštį, supilstyti gautą masę į formeles, ant viršaus užberti po šaukštelį aguonų ir palikti kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad gerai sustingtų.

  2. Sausainių trupiniai. Į įkaitintą keptuvę suberti cukrų ir leisti jam išsilyditi. Tada dėti sviesto ir gerai išmaišyti. Sausainius sulaužyti mažesniais gabalėliais ir suberti į karamelę. Gerai permaišyti, kad sausainiai gražiai pasidengtų karamele. Viską sudėti į atskirą indą arba ant sviestinio popieriaus ir palikti kad atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki trupinių.

  3. Padažas. Smulkiai supjaustyti čili pipirą ir pakepinti jį įkaitintoje keptuvėje. Įdėti medų, nuolat maišant pakaitinti ir sudėti spanguoles. Nuolat maišyti, kad padažas nepridegtų. Dar šiek tiek pakaitinti, išjungti ugnį ir palikti atvėsti. Į lėkštę išversti sustingusius aguonų pieno drebučius, užbarstyti karamelizuotų sausainių trupinių, uždėti šaukštą padažo ir papuošti šviežiu čiobreliu.


    Skanaus!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (1)


  • Agne 2015-03-16 12:30

    Kur butu galima nusipirk tokius indelius?


Daugiau receptų