Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | miltai |
200 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
150 gramų | sviestas |
100 gramų | cukraus pudra |
2 vienetai | citrinos |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
100 gramų | sūris |
1 stiklinė | aguonų |
šiek tiek | citrinų sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
2.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
3.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
6.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Džiovintų slyvų pyragas
- Baklava
- Kuršėnų vyniotnis
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
- Gaivusis pyragas
- Ramunės obuolių pyragas
- Dangiškas pyragas su Spelta
- Kokosinis obuolių pyragas
- Slyvų pyragas
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Kalėdinė eglutė
- Pyragas su persikais
- Neapolietiškas pyragas
- Pyragas "Karpatai"
- Pyragas su persikais ir pudingu
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Gaivus pyragas
- Minkštutis obuolių pyragas
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris,
100 gramų -
Aguonos,
1 stiklinė - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...