
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | miltai |
200 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
150 gramų | sviestas |
100 gramų | cukraus pudra |
2 vienetai | citrinos |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
100 gramų | sūris |
1 stiklinė | aguonų |
šiek tiek | citrinų sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
2.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
3.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
6.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šlapias pyragas
-
Apelsininis pyragas su migdolais
-
Šokoladinis pyragas
-
Purus obuolių pyragas
-
Pyragas su persikais ir pudingu
-
Dangiškas pyragas su Spelta
-
Braškių pyragas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Kisieliaus keksas
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Citrininis pyragas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
"Amerikietiškas" obuolių pyragas
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris,
100 gramų -
Aguonos,
1 stiklinė - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...