
397 gramai | kondensuotas pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
150 gramų | aguonų |
100 gramų | maltų džiūvėsėlių |
2 saujos | migdolų drožlių |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis tortas su glazūra
-
Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
-
Vasaros vyšnia
-
Tortas iš krekerių "Žuvytės"
-
Torteliai su uogomis
-
Vyniotinis su margu įdaru
-
Pyragas-tortas
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Maskarponės sūrio ir želė tortas
-
Jogurtinis tortas su vaisiais
-
Meile alsuojantis tortas
-
Švarcvoldo vyšnių tortas
-
Tortas su varškės kremu ir avietėmis
-
Tortas „Bitutė“
-
Kiaušinių baltymų tortas
-
Tiramisu tortukas
-
Tortas - Pavasarinis Napoleonas
-
Trupiniai grietinėlėje
Aguoninis tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kondensuotas pienas,
397 gramai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Aguonos,
150 gramų -
Malti džiūvėsėliai,
100 gramų -
Migdolų drožlės,
2 saujos -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.
Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
Tada į masę berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.
Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami, atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių.
Tortą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 - 50 minučių.
Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.
Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
Palikite tortą atvėsti ir sustingti.
Komentarai (8)
-
Reda
2017-05-22 23:34
O kuomet būtų galima pakeisti kond. Pieną? (diabetas)
-
Vida
2016-12-18 07:13
Ačiù ,labai ieškojau šito recepto.
-
[email protected]
2016-11-29 21:18
Lux
-
Agne
2016-05-18 17:00
Ar labai saldus gaunasi?
-
I.M.
2016-04-06 22:42
Rozalija, manau 23cm bus pats tas. Galima ir i didesne, tik tiek kad tortas bus plonesnis :)
-
I.M
2016-04-06 22:40
Tortas tikrai pasakisko skonio!
P.S. aguonas nebutina laikyti per nakti jei skubate ir malti nebutina, labai puikiai gaunasi :)
-
Rozalija
2016-04-05 21:59
O koks formos dydis? Nerašo merginos formos dydžio, kaip žinoti, jei esi visai be talento gaminimui?
-
ingrida
2016-04-05 19:53
labai skanus,aisku jei megstat aguonas,esu kepus kelis kartus