2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
150 gramų | pienas |
100 gramų | aliejaus |
50 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
30 gramų | mielės (šviežios) |
600 gramų | kvietiniai miltai |
220 gramų | cukrus |
200 gramų | aguonų |
Mieles sumaišome su kiaušiniais, sviestu, druska bei miltais. Minkoma tešla, kuri bus minkšta ir šiek tiek lipni. Ją paliekame šiltoje vietoje 20 minučių.
Aguonas sumaišome su cukrumi viename dubenyje, o į kitą pilame aliejų. Kabiname šaukštą tešlos, kad neliptų, apvoliojame miltuose, padarome rutiuliuką. Jį merkiame į aliejų ir tada apvoliojame aguonose. Dedame į apvalios formos kepimo indą. Taip darome su visa tešla ir iš šių rutuliukų formuojant pyragą. Likusias aguonas supilkite ant viršaus.
Kepame 50 min. 180-200°C orkaitėje
Gero apetito!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Plikyta duonelė "Mariaus"
- Duona su svogūnais
- naminė duonelė
- Ciabatta (itališka duona)
- Mielinės tešlos vyniotinis
- Totorių duona
- Bulvių duona
- Grūdėtoji duona
- Duona su prieskoniais
- Česnakinė duona
- Įdarytas batonas prie sriubos
- Medaus duona
- Duona su abrikosais ir riešutais
- Riešutų duona su lęšiais, pievagrybiais ir prieskoninėmis žolelėmis
- Duoninis biskvitas
- Snieginė duonelė "Krimst-krimst" su pasislėpusiais išdykėliais kankanais
- Pyragas su razinomis
- Apvaliosios bandelės
- Sėlenų duona
- Speltos duona duonkepei
Aguoninis pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas,
150 gramų -
Aliejus,
100 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Mielės, šviežios,
30 gramų -
Kvietiniai miltai,
600 gramų -
Cukrus,
220 gramų -
Aguonos,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pienas pašildomas ir sumaišomas su mielėmis, šaukštu cukraus. Maišome, kad mielės ištirptų ir paliekame 10 minučių pastovėti.
Mieles sumaišome su kiaušiniais, sviestu, druska bei miltais. Minkoma tešla, kuri bus minkšta ir šiek tiek lipni. Ją paliekame šiltoje vietoje 20 minučių.
Aguonas sumaišome su cukrumi viename dubenyje, o į kitą pilame aliejų. Kabiname šaukštą tešlos, kad neliptų, apvoliojame miltuose, padarome rutiuliuką. Jį merkiame į aliejų ir tada apvoliojame aguonose. Dedame į apvalios formos kepimo indą. Taip darome su visa tešla ir iš šių rutuliukų formuojant pyragą. Likusias aguonas supilkite ant viršaus.
Kepame 50 min. 180-200°C orkaitėje
Gero apetito!
Komentarai (3)
-
saga
2016-03-14 20:18
rase or neaisku ka parrase
neaisku kas iseis.geriau visai nerasytu.jei nemoka tiksliai surasyti.