Aguoninis pyragas
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlos raugui:
30 gramų šlapios mielės
1 arbatinis šaukštelis medus
25 gramai spelta šviesūs miltai
90 mililitrų vanduo
Tešlai:
750 gramų kvietiniai miltai
10 gramų druska
300 mililitrų pasukos
1 arbatinis šaukštelis medus
2 vienetai kiaušiniai
50 gramų sviestas
Įdarui:
200 gramų aguonų
150 gramų rudasis cukrus
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos žievelė (smulkiai tarkuota)
200 mililitrų pienas
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pradžia

Į dubenį įdėti šviežias mieles, supilti šiltą vandenį, ištirpinti mielės, po to, įdėti medų, suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol tešla pakils.
2.
Tešlos paruošimas:

Sumaišyti kartu miltus ir druską. Kitame inde ištirpdyti sviestą bei medų ir išmaišyti iki vientisos masės. Pasukas sumaišyti su kiaušiniais.

Pakilusią mielių masę (pradžios) sudėti į miltų/druskos mišinį, tada įpilti pasukas sumaišytas su kiaušiniais ir sviesto/medaus masę. Visus ingredientus kartu gerai sumaišyti kol tešla taps vientisa ir elastinga.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuoti iš tešlos rutulį. Padėti tešlą į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir leisti valandą pailsėti šiltoje vietoje, kol tešlos apimtis padvigubės.
3.
Įdaras

Tuo metu paruošti įdarą. Keptuvėje (aukštas kraštais) paskrudinti aguonas kol pakvips, nuolat maišant, kad neprisviltų. Įmaišyti tarkuotą citriną ir žiupsnelį druskos. Įpilti pieną, suberti cukrų į mišinį ir pakaitinti. Nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti vėsioje patalpoje.
4.
Paruošimas

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinti tešlą į dvi dalis ( dviems pyragams). Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočioti stačiakampį 1cm storio. Padalinti aguonų įdarą vienodai dviems pyragams, po to, užtepti jį ant kiekvieno paplotėlio ir susukti ritinį (vyniotinio formos) pradedant nuo ilgojo krašto. Po to, supjaustyti vyniotinį į 6 vienodus gabaliukus. Dabar reikia sudėti gabaliukus į 20-24 cm skersmens kepimo formą (tortinę arba kekso). Dėti gabaliukus į kepimo formą galimą skirtingai, pavyzdžiui, į vieną kepimo formą sudėti gabaliukus pjovimo pusė į viršų, o į kitą taip, kaip buvo suformuotas vyniotinis, tik tarp gabaliuku paliekant vienodus tarpelius.

Pyragus uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kol masė padvigubės, apie 1 val. Prieš kepant paviršių patepti kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti aguonomis.

Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Kepti apie 30 minučių, ko taps rudai auksinis. Patikrinti ar iškepęs galima smeigiant mediniu pagaliuku, jei jis sausas - kepinys iškepęs. Skanaukite atvėsintą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguoninis pyragas

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlos raugui: Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Pradžia

    Į dubenį įdėti šviežias mieles, supilti šiltą vandenį, ištirpinti mielės, po to, įdėti medų, suberti miltus ir maišyti iki vientisos masės. Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol tešla pakils.

  2. Tešlos paruošimas:

    Sumaišyti kartu miltus ir druską. Kitame inde ištirpdyti sviestą bei medų ir išmaišyti iki vientisos masės. Pasukas sumaišyti su kiaušiniais.

    Pakilusią mielių masę (pradžios) sudėti į miltų/druskos mišinį, tada įpilti pasukas sumaišytas su kiaušiniais ir sviesto/medaus masę. Visus ingredientus kartu gerai sumaišyti kol tešla taps vientisa ir elastinga.

    Ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuoti iš tešlos rutulį. Padėti tešlą į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir leisti valandą pailsėti šiltoje vietoje, kol tešlos apimtis padvigubės.

  3. Įdaras

    Tuo metu paruošti įdarą. Keptuvėje (aukštas kraštais) paskrudinti aguonas kol pakvips, nuolat maišant, kad neprisviltų. Įmaišyti tarkuotą citriną ir žiupsnelį druskos. Įpilti pieną, suberti cukrų į mišinį ir pakaitinti. Nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti vėsioje patalpoje.

  4. Paruošimas

    Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus. Padalinti tešlą į dvi dalis ( dviems pyragams). Iš kiekvieno tešlos gabaliuko iškočioti stačiakampį 1cm storio. Padalinti aguonų įdarą vienodai dviems pyragams, po to, užtepti jį ant kiekvieno paplotėlio ir susukti ritinį (vyniotinio formos) pradedant nuo ilgojo krašto. Po to, supjaustyti vyniotinį į 6 vienodus gabaliukus. Dabar reikia sudėti gabaliukus į 20-24 cm skersmens kepimo formą (tortinę arba kekso). Dėti gabaliukus į kepimo formą galimą skirtingai, pavyzdžiui, į vieną kepimo formą sudėti gabaliukus pjovimo pusė į viršų, o į kitą taip, kaip buvo suformuotas vyniotinis, tik tarp gabaliuku paliekant vienodus tarpelius.

    Pyragus uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje, kol masė padvigubės, apie 1 val. Prieš kepant paviršių patepti kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti aguonomis.

    Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Kepti apie 30 minučių, ko taps rudai auksinis. Patikrinti ar iškepęs galima smeigiant mediniu pagaliuku, jei jis sausas - kepinys iškepęs. Skanaukite atvėsintą.

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų