Kepimo indą (2 l) ištepkite riebalais, o orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Sudėkite aguonas, sutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite sultis.
Į kepimo indą supilkite kekso masę ir kepkite orkaitės apatinėje sekcijoje apie 50 minučių. Keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.
Citrinų glajui: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę supilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.
Aguoninis keksas su citrininiu glajumi
INGREDIENTAI:
300 mililitrų | cukraus pudra (glajui) |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys (glajui) |
50 mililitrų | citrinų sultys (glajui) |
1 vienetas | citrinos (žievelė) |
1 vienetas | aguonų (Santa Maria, glajui) |
200 mililitrų | grietinė |
250 mililitrų | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
100 gramų | sviestas |
400 mililitrų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | kepimo milteliai (Santa Maria) |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus (Santa Maria) |
šiek tiek | aguonų (Santa Maria, glajui) |
šiek tiek | sirupas (karamelinis, glajui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguoninis keksas su citrininiu glajumi
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
-
Cukraus pudra, glajui,
300 mililitrų -
Citrinų sultys, glajui,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys, glajui,
50 mililitrų -
Citrinos, žievelė,
1 vienetas -
Aguonos, Santa Maria, glajui,
1 vienetas -
Grietinė,
200 mililitrų -
Cukrus,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Kvietiniai miltai,
400 mililitrų -
Kepimo milteliai, Santa Maria,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus, Santa Maria,
1 valgomasis šaukštas - Aguonos, Santa Maria, glajui
- Sirupas, karamelinis, glajui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kepimo indą (2 l) ištepkite riebalais, o orkaitę įkaitinkite iki 175°C temperatūros.
Išlydykite sviestą. Kitame inde sumaišykite birius ingredientus. Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vėliau į juos supilkite miltus, lydytą sviestą ir grietinę. Viską maišykite, kol masė taps itin minkšta. Sudėkite aguonas, sutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite sultis.
Į kepimo indą supilkite kekso masę ir kepkite orkaitės apatinėje sekcijoje apie 50 minučių. Keksą palikite atvėsti kelioms minutėms.
Citrinų glajui: sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupu. Gautą masę supilkite ant kekso, pabarstykite ant viršaus aguonų.
Reklama:
Komentarai (2)
-
Asss
2012-12-12 19:28
Snd kepiau,gavosi labai skanus :super: :super: :super: :super: :super: super!
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...