Mieles ištrinti su šaukštu cukraus, užpilti pašildytą pieną, užberti kelis šaukštus miltų ir palikti šiltoje vietoje, kol pradės burbuliuoti tešla (apie 15 min.). Supilti likusius persijotus miltus, įmaišyti trynius, sviestą ir užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų ir būti elastinga. Tešlą plonai iškočioti.
Įdaro ruošimas. Aguonas užplikyti verdančiu vandeniu. Nusunktas aguonas kelis kartus permalti mėsmale, įmaišyti cukrų, lydytą sviestą, iki standžių putų išplaktus baltymus.
Tešlą patepti plaktu kiaušiniu, uždėti aguonų įdarą ir susukti į ritinėlį. Vyniotinį dėti ant skardos ir palikti pusvalandžiui pakilti, aptepti likusiu plaktu kiaušiniu.
Kepti 180C orkaitėje apie 30 min.
Aguoninis
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
50 gramų | mielės |
2.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | pienas |
100 gramų | cukrus (įdarui) |
100 gramų | sviestas (įdarui) |
5 valgomieji šaukštai | aguonų (įdarui) |
3 valgomieji šaukštai | cukrus (įdarui) |
2 vienetai | kiaušiniai (įdarui) |
50 gramų | sviestas (įdarui) |
2 vienetai | kiaušiniai (įdarui) |
1 vienetas | kiaušiniai (įdarui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Populiariausi receptai šią savaitę
- Medaus tortas su želė ir kava
- Senovinis varškės pyragas
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Dviejų sluoksnių pyragas
- Manų apkepas su razinomis
- Šokoladinis keksas
- Keptas Tinginys
- Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
- Olandiškas ryžių pyragas
- Obuolių „Šarlotė“
- Mėlynių pyragas
- Medaus pyragas su riešutais
- Greitas pyragėlis
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Vištienos pyragas su grybais
- Citrininis varškės pyragas
- Pyragas „Sniego senis“
- Rabarbarų pyragas
- Morkų pyragas
- Kopūstų pyragas su grybais
Aguoninis
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Mielės,
50 gramų -
Kvietiniai miltai,
2.5 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Cukrus, įdarui,
100 gramų -
Sviestas, įdarui,
100 gramų -
Aguonos, įdarui,
5 valgomieji šaukštai -
Cukrus, įdarui,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, įdarui,
2 vienetai -
Sviestas, įdarui,
50 gramų -
Kiaušiniai, įdarui,
2 vienetai -
Kiaušiniai, įdarui,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mieles ištrinti su šaukštu cukraus, užpilti pašildytą pieną, užberti kelis šaukštus miltų ir palikti šiltoje vietoje, kol pradės burbuliuoti tešla (apie 15 min.). Supilti likusius persijotus miltus, įmaišyti trynius, sviestą ir užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų ir būti elastinga. Tešlą plonai iškočioti.
Įdaro ruošimas. Aguonas užplikyti verdančiu vandeniu. Nusunktas aguonas kelis kartus permalti mėsmale, įmaišyti cukrų, lydytą sviestą, iki standžių putų išplaktus baltymus.
Tešlą patepti plaktu kiaušiniu, uždėti aguonų įdarą ir susukti į ritinėlį. Vyniotinį dėti ant skardos ir palikti pusvalandžiui pakilti, aptepti likusiu plaktu kiaušiniu.
Kepti 180C orkaitėje apie 30 min.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai