9 litrai | vanduo |
3.5 kilogramo | cukrus |
10 kilogramų | agrastų |
Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau. Po to supilstykite vyną į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šalta arbata su alkoholiu
- Putojančio vyno ir sulčių punšas
- Arbūzinis punšas
- Berry-Infused kokteilis
- Braškių skonio putojantis vynas
- Putojančio vyno kokteilis su citrina
- Vermuto punšas
- Granatų sulčių ir putojančio vyno kokteilis
- Naminis vynas
- Braškinis putojantis vynas
- Putojančio vyno kokteilis
- Žiemos arbata
- Braškinis brendžio ir vyno gėrimas
- Putojančio vyno alkoholinis kokteilis
- Citrininis putojančio vyno punšas
- Karštas vynas nuo kosulio
- Putojantis vynas su spanguolėmis
- Romo ir ledų kokteilis
- Apelsininis putojančio vyno kokteilis
- Karštas raudonas vynas – nuo visų ligų
Agrastų vynas
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
9 litrai -
Cukrus,
3.5 kilogramo -
Agrastai,
10 kilogramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Surinktus agrastus gerai nuplaukite, leiskite kiek apdžiūti ir sumalkite mėsmale. Gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje parą. Tada per dvigubos marlės maišelį gerai išspauskite sultis. Sultis reikia gerokai atskiesti vandeniu. Pavyzdžiui, 7L agrastų sulčių reikia atskiesti 9L vandens ir įdėjus 3 ar 3,5 kg cukraus gerai išmaišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į atitinkamo dydžio butelį, užriškite dviguba marle ir palikite kambario temperatūroje. Vietoj marlės galima naudoti tradicinį būdą: indą sandariai uždarykite su dangteliu, į kurį įstatyta žarnelė rūgimo dujoms išeiti. Kitas žarnelės galas įkišamas į vandens stiklinę, kad oras galėtų išeiti, bet neįeiti.
Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau. Po to supilstykite vyną į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.
Komentarai (10)
-
viktorija
2011-12-03 21:03
%-) %-) %-) %-)
-
viktorija
2011-12-03 21:02
%-) %-) %-) %-)
-
Diu
2011-06-16 17:49
%-) %-) %-) %-) %-) %-) ......
-
Tomas
2010-06-15 17:41
gal kas zinot kiek abarotu turi tas vynas?
-
(anonimas)
2010-01-29 14:28
:parselis:
-
(anonimas)
2009-05-28 10:55
%-) %-) %-) %-) %-)
-
(anonimas)
2009-05-28 10:55
net raibsta akelės nuo visų receptų !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! %-) %-) %-) :-D
-
589
2009-04-09 16:50
:bloga: :-D :-D :-D :-D %-)