
1 vienetas | apelsinų (žievelė) |
2 stiklinės | vanduo |
1 kilogramas | agrastų |
1 kilogramas | cukrus |
šiek tiek | cinamonas |
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikia su medum
-
Padažas "Uncle Ben's"
-
Cukinijų kompotas su svarainiais
-
Konservuoti pomidorai
-
Spanguolių ir morkų marmeladas
-
Juodujų serbentų kompotas
-
Konservuotos rūgštynės
-
Aviečių ir baltųjų serbentų uogienė
-
Uogienė iš uogų arba vaisių
-
Kriaušių kompotas
-
Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
-
Konservuota žuvis greitpuodyje
-
Cukinijos žiemai
-
Vasaros gėrybių lečo Rugpjūtis
-
Žemuogės cukruje
-
Mėlynių kompotas
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Marinuotos vyšnios
-
Aviečių kompotas su apelsinais
Agrastų uogienė

- Paruošimo laikas:
-
Apelsinai, žievelė,
1 vienetas -
Vanduo,
2 stiklinės -
Agrastai,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 kilogramas - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
Komentarai (16)
-
pupa
2014-07-26 14:01
laaabai skanu !!!!
-
Augis
2014-07-19 20:41
Atrodo tai kaip agurkai
-
Reda
2013-07-09 19:01
Neaiskus receptas, verciau nebandysiu...
-
Julija
2012-07-19 10:14
blin, tai kada apelsinus deti?
autoria, prasyciau paaiskinti..
-
meja
2012-07-19 08:47
super skani uogiene :))). didziausias darbas- agrastus suskint. praejusiais pabandymui dariau - tikrai verta :) ir labai paprasta :super: :super: visi pirstus apsilaizys
-
Julius
2011-03-10 02:58
tinginės jūs.. moterys turi būti darbščios
-
laura
2010-08-02 16:11
kažkokia nesąmone :-p
-
birute
2010-07-26 17:15
taip ilgai prie uogienes sedeti :-o :ne:
-
zivile
2010-07-18 18:51
visoms merginoms pritariu, kad cia didele terlione, prie uogienes nesu pratus suktis 3paras ir koks dar ten sirupas %-) :-p
-
nijole
2009-08-13 17:14
Terlione??? Prie uogienes sedeti nereikia!!!