Tešlai: | ||
100 gramų | miltai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
50 gramų | cukrus | |
50 gramų | sviestas (minkštas) | |
Kremui: | ||
200 gramų | varškė (pertrinta) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1.5 stiklinės | grietinė | |
1.5 stiklinės | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 skardinė | abrikosų (konservuoti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Daniškas kalėdinis pyragas
- Skonio kelias su abrikosais
- Kalėdinis keksas
- Tiramisu
- Bananinis tortas-pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Saulėgrąža
- Trupiniuotis
- Prancūziškas pyragas
- Citrininis varškės pyragas
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Mielinės tešlos pyragas
- Sūrio pyragas
- Pascha
- Karamelinis pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Žuvies pyragas
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- Mielinis vyniotinis su aguonomis
- Meduolis
Abrikosinis pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
50 gramų -
Sviestas, minkštas,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė, pertrinta,
200 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Grietinė,
1.5 stiklinės -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Abrikosai, konservuoti,
1 skardinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Ant viršaus berti miltus (100 - 120 g) ir gerai išminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į folija ir valandai padėti į šaldytuvą.
Varškę pertrinti per sietą (arba galima nusipirkti jau trintą) ir elektriniu plaktuvu (naudoti minimalų greitį) sumaišyti su cukrumi , vaniliniu cukrumi, kiaušiniu, grietine ir krakmolu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 - 200°C temperatūros. 19 cm skersmens formą ištepti sviestu.
Formą iškloti tešlą, supilti varškės kremą, gražiai į kremą sudėti abrikosus.
Pyragą kepti 30 - 40 minučių.
Komentarai (7)
-
Edita
2015-02-12 16:22
P.s. cukraus ir grietines dejau maziau
-
Edita
2015-02-12 16:18
As taip pat bandziau, irgi gavosi testastis kremas, truksta surisimo. O del skonio, tai buvo labai skanus ir toks. Kita karta deciau daugiau krakmolo ar papildomai sauksta miltu i varskes krema.
-
Ona
2014-09-04 08:41
dariau tiksliai pagal receptą - kremas pliurza, net nesiruošė stingt visai. Cukraus astronominiai kiekiai. Labai gaila sugadintų produktų. Autorė arba pati nebandė, arba rašydama padarė klaidą. Įtarimą kelia grietinės kiekis. Jei gaminsit - laikykitės savo proporcijų ir nesivadovaukit receptu.
-
ai
2014-06-26 17:35
ar daret kas nors butent pagal sita recepta?