Abrikosinis pyragas
AUTORIUS:
Vika
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
100 gramų miltai
1 vienetas kiaušiniai
50 gramų cukrus
50 gramų sviestas (minkštas)
Kremui:
200 gramų varškė (pertrinta)
1 vienetas kiaušiniai
1.5 stiklinės grietinė
1.5 stiklinės cukrus
1 valgomasis šaukštas krakmolas
1 arbatinis šaukštelis vanilinis cukrus
1 skardinė abrikosų (konservuoti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Ant viršaus berti miltus (100 - 120 g) ir gerai išminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į folija ir valandai padėti į šaldytuvą.
2.
Varškę pertrinti per sietą (arba galima nusipirkti jau trintą) ir elektriniu plaktuvu (naudoti minimalų greitį) sumaišyti su cukrumi , vaniliniu cukrumi, kiaušiniu, grietine ir krakmolu.
3.
Orkaitę įkaitinti iki 180 - 200°C temperatūros. 19 cm skersmens formą ištepti sviestu.
4.
Formą iškloti tešlą, supilti varškės kremą, gražiai į kremą sudėti abrikosus.
5.
Pyragą kepti 30 - 40 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Abrikosinis pyragas

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį ir šiek tiek paplakti. Ant viršaus berti miltus (100 - 120 g) ir gerai išminkyti tešlą. Tešlą įvynioti į folija ir valandai padėti į šaldytuvą.

  2. Varškę pertrinti per sietą (arba galima nusipirkti jau trintą) ir elektriniu plaktuvu (naudoti minimalų greitį) sumaišyti su cukrumi , vaniliniu cukrumi, kiaušiniu, grietine ir krakmolu.

  3. Orkaitę įkaitinti iki 180 - 200°C temperatūros. 19 cm skersmens formą ištepti sviestu.

  4. Formą iškloti tešlą, supilti varškės kremą, gražiai į kremą sudėti abrikosus.

  5. Pyragą kepti 30 - 40 minučių.

Receptą atsiuntė Vika
Reklama:

Komentarai (7)


  • Edita 2015-02-12 16:22

    P.s. cukraus ir grietines dejau maziau


  • Edita 2015-02-12 16:18

    As taip pat bandziau, irgi gavosi testastis kremas, truksta surisimo. O del skonio, tai buvo labai skanus ir toks. Kita karta deciau daugiau krakmolo ar papildomai sauksta miltu i varskes krema.


  • Ona 2014-09-04 08:41

    dariau tiksliai pagal receptą - kremas pliurza, net nesiruošė stingt visai. Cukraus astronominiai kiekiai. Labai gaila sugadintų produktų. Autorė arba pati nebandė, arba rašydama padarė klaidą. Įtarimą kelia grietinės kiekis. Jei gaminsit - laikykitės savo proporcijų ir nesivadovaukit receptu.


  • ai 2014-06-26 17:35

    ar daret kas nors butent pagal sita recepta?


Daugiau receptų