Triušiena
Triušio mėsa - triušiena yra balta, švelni, lengvai virškinama mėsa, panašaus skonio kaip veršiena, maistingumu prilygstanti daugelio gyvulių mėsai. Joje yra daugiau mineralinių medžiagų, ypač fosforo ir kalcio druskų, ir beveik du kartus daugiau vitamino PP negu jautienoje. Mėsos kokybė labai priklauso nuo triušių veislės, auginimo ir šėrimo. Triušienos riebaluose, palyginti su jautienos ir avienos riebalais, yra daugiau žmogui būtinų neprisotintųjų riebiųjų rūgščių, vitamino A. Maistui tinka visa triušio mėsa. Paprastai ji troškinama, o šlaunelės ir juosmens dalis — kepama. Priekinė dalis liesesnė, o užpakalinė — riebesnė ir maistingesnė. Tik ką papjautų triušių mėsa bent keletą valandų pamarinuojama. Dėl maistingumo ir gero skonio iš triušienos gaminama daug dietinių patiekalų.
Receptai su >>