Tekila
Tekila, tai meksikietiškas stiprusis, nuo 35 iki 55% stiprumo alkoholinis gėrimas gaminamas iš tekilinės agavos (bet tikrai ne iš kaktusų) sulčių. Tekila gaminama tik Meksikos įstatymais nustatytose valstijose.
Parduodama beslapvė, t.y. baltoji (bianco) tekila, kuri yra nebrandinama, supilstoma į butelius iš kart pagaminus.
Auksinė tekila (gold) - tai nebrandinta tekila su karamele ir kitais priedais, suteikiančiais jai brandintos tekilos skonį.
Išlaikyta (reposado) tekila, tai brandinta tekila ažuolo statinėse, mažiausiai 2 mėnesius.
Ilgai brandinta (anejo) tekila, tai tekila, kuri brandinta ne mažiau nei metus. Ilgai laikoma tekila tamsėja.
Nebrandinta tekila dažnai geriama su druska ir žaliosiomis citrinomis (sk. receptą).
Receptai su >>