Makavykai
Makavykas (geltonasis baravykas) (lot. Suillus variegatus).
Grybo kepurėlė 5—12 cm skersmens, iškili, senesnio grybo paplokščia su aštriu kraštu, rudai geltona, geltona, ruda.
Apatinė pusė geltonai žalsvai rusva. Kotas 4—8 cm ilgio, 1,5—2 cm storio, dažnai cilindriškas, šviesiai geltonas, kartais rusvo atspalvio. Mėsa geltona, perlaužta truputį mėlynuoja. Sporos rusvai žalsvai pilkos.
Auga rugpiūčio ir rugsėjo mėn. pušynuose, dažnas, vietomis auga labai gausiai.
Priskiriamas trečiajai kategorijai. Valgomas šviežias ir marinuotas. Džiovinimui mažai naudojamas, nes labai juoduoja.
Receptai su >>
Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu
Kraunama daugiau...