Citrinų sultys
Citrinos minkštime yra daug citrinos ir obuolių rūgščių, pektino, kalio, C, B, P vitaminų, karotino, kumarinų ir kt.
Dėl rūgštaus skonio ir malonaus kvapo citrina tinka įvairiems valgiams paskaninti.
Daugelio šalių liaudies medicina citrinos sultimis gydo skorbutą, geltą, vandenligę, tulžies, pūslės bei šlapimtakių akmenligę, hemorojų, tuberkuliozę, skrandžio gleivinės uždegimą, reumatą, podagrą, radikulitą, anginą. Citrinos sultimis malšinamas karščiuojančių ligonių troškulys.
Sultys vartojamos įvairiems vabzdžiams įgėlus, sergant egzemomis, pigmentinėmis ligomis (išplaktas kiaušinio baltymas sumaišomas su vienos citrinos sultimis, įpilama arbatinis šaukštelis glicerino ir 0,5 stiklinės odekolono).