Agavos sirupas

Agavos sirupas
Agavų sirupas - vienas žinomiausių žemo GI (glikemijos indekso) produktų. Labiausiai vertinamas žmonių, kuriems būtina reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Agavų sirupas gaminamas iš mėlynųjų agavų šerdžių (piñas). Jo glikemijos indeksas būna apie 10-25, t.y., labai žemas.
 
Agavų šerdys spaudžiamos mechaniniu būdu. Sultys filtruojamos, hidrolizuojamos (jungiamos su vandeniu, kad inulino grandinės skiltų iki fruktozės) ir kondensuojamos (išgarinamas vanduo, kad liktų koncentruotas produktas).
 
Gaminant "NaturGreen" agavų sirupą nedaudojami jokie cheminiai priedai ar enzimai. Sultys, kad taptų sirupu, kaitinamos maksimaliai iki 46⁰C. Išsiversti su tokia žema temperatūra pavyksta naudojant vakuuminį garintuvą. Gaminant agavų sirupą garinimo temperatūra yra viena esminių produkto kokybės charakteristikų, kadangi, kuo aukštesnė temperatūra, tuo daugiau naudingų medžiagų, esančių augale, suyra.
 
Kaip ir kitų vaisių atveju, agavų sirupo sudėtyje dominuoja ne gliukozė, o fruktozė. Geros kokybės agavų sirupe yra apie 5% prebiotikų. Šis sirupas nėra mažiau kaloringas nei įprastas cukrus, tačiau jo saldumas maždaug 30-40% intensyvesnis, taigi tie, kurie bent kiek klauso savo pojūčių, gali sutaupyti ir kalorijų.
Receptai su agavų sirupu >>